Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova
Căutare
ro en ru
i Membri Contacte r
  • initiative
  • inovatii
  • inventii
Promo
invest in moldova
AOAM și Ministerul Finanțelor au organizat o prezentare a viitorului sistem de achiziții publice electronice
24 August 2017
Inapoi
AOAM și Ministerul Finanțelor au organizat o prezentare a viitorului sistem de achiziții publice electronice
Joi, 24 august 2017, la sediul Ministerului Finanțelor, a avut loc evenimentul intitulat Licitațiile electronice - transparență în achizițiile publice, în cadrul căreia a fost prezentată platforma online mTender, care va fi utilizată pentru achizițiile publice din țara noastră.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat de către Ministerul Finanțelor și Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova, din partea Ministerului fiind prezent ministrul Octavian Armașu, iar din partea AOAM directorul general Alexandru Baltag.

La acest eveniment au fost reprezentate peste 70 companii publice și private, acoperind sectoare diverse din economia națională – industrie, transport, agricultură, construcții, medicină și farmaceutică etc.

Specialiștii Ministerului Finanțelor au informat despre funcționarea platformei și despre beneficiile pe care ea le va aduce – în special reducerea costurilor la achizițiile publice, transparență și oportunități sporite pentru firmele private de a obține contracte publice. La rândul lor, reprezentanții companiilor au venit cu propuneri și sugestii pentru ca această platformă să ofere cât mai multe șanse celor interesați și să stimuleze concurența corectă pe piață.

Vorbind despre avantajele platformei mTender, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a spus: "Această platformă va aduce beneficii atât statului - prin prețuri mai avantajoase pentru produse de calitate, cât și antreprenorilor - prin crearea unui mediu concurențial". De asemenea, directorul general al AOAM, Alexandru Baltag, și-a afirmat încrederea că acest eveniment le-a fost de folos oamenilor de afaceri și că el va spori încrederea lor în sistemul electronic de achiziții publice și îi va convinge pe mai mulți antreprenori să participe la licitații.

În cadrul acestui eveniment, AOAM și Ministerul de Finanțe au semnat un memorandum de colaborare privind eficientizarea sistemului de achiziții publice, la care sunt parte mai multe asociații de business din țară.

Sistemul de achiziții publice online este realizat cu ajutorul unei finanțări BERD și se află acum în faza de testare. Conceptul acestei platforme va fi aprobat printr-o hotărâre de guvern în perioada următoare. Platforma va deveni deplin funcțională în cursul anului 2018, introducându-se obligativitatea efectuării achizițiilor de către instituțiile publice prin intermediul ei.
 
sus 
va aflati aici: Pagina de start  / Noutăţi
Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova
Copyright©2010 AOAM
Toate drepturile rezervate
Noutăţi vid Cine suntem vid Viziune vid Statut vid Evenimente vid Sfaturi pentru Antreprenori vid Grupul de Experți vid Grant AOAM vid Newsletter
DQTeam