AOAM a participat la cel de-al șaselea Forum Economic moldo-italian

04.06.2019
Noutăți / AOAM a participat la cel de-al șaselea Forum Economic moldo-italian
Astăzi, 4 iunie, la Chișinău, are loc Forumul Economic al întreprinderilor italiene şi mixte moldo-italiene din Moldova, ediția a VI-a.
 
Directorul AOAM, Alexandru Baltag, a moderat evenimentul care își propune să dea un nou impuls relațiilor economice dintre Moldova și Italia.
 
Printre speakerii de la eveniment au fost: Valeria Biagiotti, Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Alexandru Baltag, Directorul General al AOAM, Antonio Castillo Fernandez, Şeful Reprezentanţei Băncii Europene de Investiţii, Anna Akhalkatsi, Manager de ţară al Băncii Mondiale, Angela Sax, Şefa Oficiului Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Vasile Plămădeală, trade officer, Delegaţia Uniunii Europene, Caroline Tissot, Director al Biroului de Cooperare al Elveţiei, precum și mai mulți reprezentanți ai instituțiilor din Republica Moldova și Italia.
 
În discursul său, Directorul General AOAM, Alexandru Baltag, a prezentat situația economică din țară și impactul reformelor Guvernului asupra mediului de afaceri, precum și aportul AOAM în procesul de dezvoltare al businessului din țara noastră:


,,În ultimii 3 ani, Guvernul Republicii Moldova a luat măsuri concrete pentru ca mediul de afaceri să se poată dezvolta în condiții normale de piață, fără să existe presiuni și abuzuri asupra sa. Asta se vede și în numărul companiilor străine care au venit în ultimii ani să investească în țara noastră și multe altele care se arată interesate. Important este să menținem trendul de dezvoltare, să asigurăm condiții bune pentru companiile autohtone, dar și pentru investitorii străini. AOAM va continua să pledeze pentru toate acestea și pentru un dialog constant între părțile implicate. Stimați parteneri italieni, îmi doresc ca legăturile economice dintre țările noastre să se consolideze, spre beneficiul ambelor părți.”
 
 
În cadrul Forumului, s-au desfășurat mai multe sesiuni referitoare la perspectivele investiționale în ceea ce privește Republica Moldova, noile măsuri luate de țara noastră pentru a facilita investițiile străine. Au fost abordate și cele mai recente evoluții din domeniile imigrațional, fiscal și vamal, dar și prezența economică efectivă a Italiei în Republica Moldova. De asemenea, participanții la Forum au avut ocazia să discute în cadrul mai multor mese tematice cu instituţiile moldoveneşti, italiene şi internaţionale.
Înapoi la știri

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*