Vlad Plahotniuc la Gala Antreprenorilor AOAM: 2018 a fost un an bun pentru business, dar 2019 poate fi și mai bun!

22.12.2018
Noutăți / Vlad Plahotniuc la Gala Antreprenorilor AOAM: 2018 a fost un an bun pentru business, dar 2019 poate fi și mai bun!

Vineri seara în Capitală a avut loc Gala Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, eveniment anual deja tradițional pentru comunitatea de business din țara noastră. Au fost prezenți circa 1200 de invitați - întreprinzători și investitori, personalități din mediul politic și oficiali guvernamentali, care au avut împreună ocazia de a face totalurile pentru 2018 și de a discuta despre noi proiecte pentru anul care urmează.

În deschiderea galei, președintele AOAM Vlad Plahotniuc, gazda principală a reuniunii, a transmis celor prezenți un mesaj de încredere și de optimism pentru viitor.

„Anul 2018 a fost un an bun pentru business, pentru oamenii de afaceri - poate cel mai bun an în ultimii 10 ani. Totodată, convingerea mea este că anul 2019 poate și trebuie să fie mai bun decât anul curent!”, a declarat Vlad Plahotniuc.El a făcut un apel la continuarea colaborării între guvernare și firmele private, susținând că mediul de afaceri are și el o miză în ceea ce privește viitorul țării, anume „stabilitatea, continuarea dezvoltării economiei, noi facilități pentru business”. Președintele AOAM a asigurat reprezentanții companiilor că vor fi ajutați în continuare și le-a urat succes în afaceri pe mai departe.

Vorbind în numele Guvernului Republicii Moldova, premierul Pavel Filip a subliniat eforturile și reformele guvernamentale pentru asigurarea unui mediu de afaceri mai bun, din care să câștige și firmele, și cetățenii, și statul.

„Împreună cu dumneavoastră am reușit să facem aceste reforme, ca astăzi oamenii în Republica Moldova să simtă beneficii – pe de o parte dumneavoastră, cei care reprezentați mediul de afaceri, pe de altă parte oamenii care au nevoie de un salariu și o pensie”, a afirmat premierul Filip. El a reamintit rezultatele economice bune ale Moldovei din ultimii ani și a mulțumit mediului de afaceri pentru colaborarea cu Guvernul, dar și AOAM pentru că a sprijinit dialogul instituțiilor de stat cu companiile.

Luând cuvântul în cadrul galei, președintele Parlamentului Andrian Candu a rememorat perioada petrecută ca director general al AOAM, arătând că a urmărit ulterior evoluția Asociației și apreciază activitatea ei.

„Foarte mult mă bucur să văd AOAM cât de mult s-a dezvoltat pe parcursul acestor ani. Este o platformă foarte bună, unde guvernarea și mediul de afaceri pot să comunice și să găsească soluții”, a spus Andrian Candu. Speakerul Parlamentului s-a adresat de asemenea oamenilor de afaceri, mulțumindu-le pentru activitate și afirmând: „Fără antreprenori și fără curajul vostru nu ar exista economia Republicii Moldova. Oamenii de afaceri sunt motorul acestei economii”.

Cu un mesaj de deschidere din partea Guvernului a venit și ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a precizat că provine din mediul de afaceri și cunoaște cât e de important să existe comunicare între companiile private și Guvern. Totodată, ministrul Chiril Gaburici a prezentat pe scurt câteva măsuri luate în acest an pentru mediul de business, accentuând și faptul că investițiile publice precum Programul Drumuri Bune pentru Moldova ajută și ele la dezvoltarea mediului de afaceri.
În numele oamenilor de afaceri din Moldova, au transmis mesaje în cadrul Galei AOAM Andrei Jicol, întreprinzător din domeniul IT, Oleg Baban, reprezentant al sectorului industrial și Mihail Usatîi, Președintele Asociației Transportatorilor din Moldova. Cei trei oameni de afaceri au subliniat că ambianța de afaceri în țara noastră s-a schimbat mult în bine în ultimii 2 ani, iar guvernarea și statul ajută companiile să progreseze și le dă încrederea să implementeze noi proiecte investiționale.   

După aceste discursuri a urmat momentul festiv al înmânării diplomelor către câștigătorii celei de-a patra ediție a granturilor AOAM oferite tinerilor antreprenori. Fiecare dintre cei 10 câștigători a primit câte un premiu de 50 000 de lei pentru dezvoltarea propriei afaceri, felicitările echipei AOAM, dar și aplauzele publicului.

Vorbind pentru toți cei 10 grantiști premiați, tinerele antreprenoare Ecaterina Papanaga și Tatiana Crișmariuc, care au o mică afacere de producere a hăinuțelor pentru nou-născuți, au mulțumit pentru susținerea oferită de AOAM.

„Ne faceți să ne simțim mai aproape de voi, de oamenii talentați ai Republicii Moldova, ceea ce este un vis al nostru. Vă mulțumim tuturor!”, a spus Tatiana Crișmariuc.

Gala AOAM din acest an a inclus și prezentarea unor noi membri ai Asociației, care provin din domenii diverse – agricultură și industrie alimentară, turism și afaceri hoteliere, construcții, industria componentelor auto, IT, marketing, servicii de sănătate, distribuție de medicamente, textile, transport.

Directorul general al AOAM, Alexandru Baltag, a declarat după încheierea galei că este mulțumit de acest eveniment, care a fost unul reușit, beneficiind și de această dată de o prezență de excepție. „Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova se dovedește în continuare un partener de încredere, apreciat atât de mediul de business, cât și de reprezentanții instituțiilor publice. Vom fi în continuare alături de companiile private din Moldova și vom ajuta la îmbunătățirea climatului de afaceri, la atragerea investițiilor, la eforturile tuturor antreprenorilor de a-și dezvolta afacerile. Un mediu de afaceri mai bun înseamnă o economie în creștere, înseamnă mai bine pentru toți cetățenii”, a zis Alexandru Baltag.
Înapoi la știri

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*