AOAM a moderat un seminar despre colaborarea Moldova–Italia în cadrul Moldova Business Week 2018

28.11.2018
Noutăți / AOAM a moderat un seminar despre colaborarea Moldova–Italia în cadrul Moldova Business Week 2018

Seminarul ,,Italia și Moldova – Inițiative comune pentru dezvoltare economică și socială” a avut loc astăzi, în cadrul Moldova Business Week. Evenimentul a reunit aproximativ 100 de participanți din cele două țări.

Discuțiile au vizat colaborarea economică dintre Moldova și Italia, modalități de consolidare a cooperării, prin investiții și proiecte în domenii de interes comun.

Speakerii de la panel au fost Alexandru Baltag, Directorul General AOAM, Valeria Biagiotti, Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Stefano Mercuri, Președintele ConfEuropa, Sergio Capatti, Președinte al Camerei de Comerț Italo-Moldave, Carlo Bagnoli, Profesor de Inovație Strategică la Universitatea Ca ‘Foscari din Veneția, Mario Volpe, Profesor de economie și politică economică internațională la Universitatea Ca ‘Foscari din Veneția, Raffaele Speranzon, Vice-Președinte al Finest SRL și Giuseppe Pisani, Director Master For.

În cuvântul de deschidere, Alexandru Baltag, a menționat că: ,,Este o onoare pentru AOAM să poată sprijini, în cadrul Moldova Business Week, apropierea dintre mediile de afaceri din Italia și Moldova. Sunt convins că avem multe interese comune și că vor exista câștiguri reciproce din adâncirea legăturilor economice moldo-italiene.”. De asemenea, a prezentat activitatea Asociației și potențialul economic al Republicii Moldova și a încurajat oamenii de afaceri italieni să investească în Moldova. Reuniunea oamenilor de afaceri români cu cei italieni reprezintă o continuare a relațiilor stabilite între cadrul vizitei delegației moldovenești în Italia din octombrie anul curent.

Tot atunci, a fost creat și Consiliul de Afaceri Moldo-Italian, iar seminarul poate fi considerat un prim-eveniment din cadrul acestuia. Printre obiectivele acestui mecanism instituțional în anul 2019 se numără și organizarea unor acțiuni concrete în care să fie pusă în practică cooperarea dintre business-ul moldovenesc și cel italian.

Înapoi la știri

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*