AOAM a propus crearea Consiliului de Afaceri Moldova – România

15.11.2018
Noutăți / AOAM a propus crearea Consiliului de Afaceri Moldova – România
Directorul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, Alexandru Baltag, a participat joi la Chișinău la o masă rotundă - desfășurată în marja Comisiei mixte moldo-române - privind posibilitățile de adâncire a colaborării economice dintre Republica Moldova și România.

În cadrul discursului susținut în fața mai multor oficiali și antreprenori din ambele state, Alexandru Baltag a propus, în numele AOAM, crearea unui Consiliu de Afaceri Moldova – România, care să consolideze relațiile dintre mediile de afaceri de pe cele două maluri ale Prutului.

„Cred că instituționalizarea colaborării noastre prin crearea unui asemenea Consiliu de Afaceri ar ajuta mult la crearea unei perspective și mai favorabile relațiilor economice moldo-române”, a spus directorul general al AOAM, exprimându-și speranța că această propunere va prinde viață foarte curând.

În urma acestei întâlniri, AOAM a fost inclusă ca membru în Comisia mixtă moldo-română, care a discutat astăzi probleme privitoare la regimul investițiilor, regimul vamal și protecția consumatorilor, precum și subiecte ce țin de industria IT.

La masa rotundă intitulată „Oportunități de cooperare economică și investițională în Republica Moldova și România” au participat Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova, Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat din România, Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău, 50 de mari antreprenori din cele două țări, precum și reprezentanți ai mai multor asociații de business din Republica Moldova și România.
 
 
Înapoi la știri

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*