AOAM a promovat în Italia oportunitățile de afaceri din Moldova

30.10.2018
Noutăți / AOAM a promovat în Italia oportunitățile de afaceri din Moldova
Directorul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, Alexandru Baltag, s-a aflat săptămâna trecută în Italia, unde a participat la o serie de forumuri economice cu scopul de a încuraja oamenii de afaceri italieni să investească în țara noastră.

Cele 4 forumuri la care a fost prezent directorul general al AOAM au avut loc la Catania, Ragusa, Siracusa și Caltanissetta, orașe aflate în regiunea Sicilia din Italia.

Alături de Alexandru Baltag, la aceste forumuri s-au aflat Rodica Verbeniuc, directoarea Agenției Pentru Investiții și Iuliana Drăgălin, secretar de stat în Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Delegația moldovenească s-a întâlnit cu circa 100 de antreprenori italieni din diverse domenii, cu reprezentanți ai unor asociații de business italiene - Confederația Națională a Artizanatului și a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (CNA) și ConfEuropa - precum și cu oficiali din primăriile celor 4 localități menționate.

Discuțiile au vizat potențiale colaborări în domeniul agriculturii și industriei alimentare, în transporturi și turism, în industria textilă și industria mobilei. S-a discutat printre altele despre crearea unei legături între portul din Siracusa și portul din Giurgiulești pentru a valorifica relațiile comerciale bilaterale, dar și despre posibilitatea unor zboruri directe din Sicilia către Republica Moldova.

În cadrul vizitei a fost semnat acordul de colaborare dintre AOAM, Agenția pentru Investiții, CNA (Regiunea Sicilia) și ConfEuropa, iar apoi a fost creat un Consiliu de Afaceri Moldo-Italian - mecanism institutional prin intermediul căruia se va derula colaborarea dintre companiile italiene și cele moldovenești.

În timpul convorbirilor s-a decis că în 2019 o delegație de oameni de afaceri din sudul Italiei va vizita Moldova.

Prezentarea d-lui Alexandru Baltag ce ține de sistemul fiscal al RM drept instrument de atragere a investițiilor străine poate fi accesată pe blogul AOAM aici.
Înapoi la știri

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*