AOAM, prezentă la reuniunea de la Chișinău a consulilor onorifici ai Republicii Moldova

08.10.2018
Noutăți / AOAM, prezentă la reuniunea de la Chișinău a consulilor onorifici ai Republicii Moldova

Directorul general al AOAM a susținut vineri un discurs la Ceremonia Reuniunii, vorbind despre activitatea Asociației și sprijinul pe care ea îl oferă mediului de afaceri din Moldova.

„Asociația noastră consideră că-și îndeplinește misiunea atunci când lucrează astfel încât colaborarea dintre stat și mediul de afaceri să fie cât mai apropiată. Noi încurajăm companiile să intre cât mai frecvent în dialog cu administrația centrală, raională și locală și să-și spună părerea în privința legislației în vigoare, dar și a modificărilor propuse”,

a afirmat Alexandru Baltag. El le-a vorbit celor de față despre progresele importante făcute de economia țării în ultimii 3 ani de zile, subliniind că Moldova are o guvernare pro-business, iar țara se află în al treilea an de creștere economică solidă. În final, directorul general al AOAM a reamintit obiectivul comun al celor prezenți și anume promovarea Republicii Moldova din punctul de vedere al potențialului investițional.

De asemenea, vineri la ora 18.30, AOAM și Agenția de Investiții au oferit un dineu delegației consulilor onorifici, dineu la care au fost invitați și importanți oameni de afaceri moldoveni în scopul dezvoltării de noi relații de business.

Reuniunea consulilor onorifici ai Republicii Moldova se bucură de participarea a 49 de consuli onorifici ai Moldovei din țări europene, asiatice și americane, inclusiv Germania, Franța, Italia, România, Turcia, Israel sau Statele Unite ale Americii. La diversele evenimente ale reuniunii participă oficiali de rang înalt ai țării noastre, printre care ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Tudor Ulianovschi, ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici, secretarul de stat din MAEIE Tatiana Molcean, secretarul general al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Rurale și Mediului Iurie Ușurelu, șefa Agenției pentru Investiții Rodica Verbeniuc.

Înapoi la știri

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*