Măsuri referitoare la reducerea birocrației în privința bunurilor imobile

20.04.2018
Noutăți / Măsuri referitoare la reducerea birocrației în privința bunurilor imobile
Parlamentul Republicii Moldova a votat vineri în primă lectură modificarea legii cu privire la notariat, prin care se exclude prezentarea certificatului eliberat de Serviciul Fiscal de Stat privind restanţele faţă de buget aferente bunurilor imobile care fac obiectul contractelor de înstrăinare sau de gaj.

Această măsură va duce la diminuarea birocrației privitoare la înregistrarea proprietăților în țara noastră, cu efecte benefice asupra cetățenilor și asupra instituțiilor. Cetățenii vor pierde mai puțin timp pentru a umbla după documente, iar Serviciul Fiscal se va putea concentra pe alte activități necesare contribuabililor. De asemenea, măsura de eliminare a certificatului menționat va duce la îmbunătățirea indicatorilor de business pentru țara noastră.

Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova a susținut o astfel de măsură, precum și diverse alte măsuri similare, în discuțiile din cadrul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru. Menționăm că AOAM deține Președinția Grupului de Lucru 5 „pentru îmbunătățirea poziției Republicii Moldova în clasamentele economice internaționale” din acest Consiliu și că este implicată în luarea de măsuri pentru ca țara noastră să urce în clasamentul Doing Business, realizat anual de către Banca Mondială.
Înapoi la știri

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*