Veste bună pentru dealerii auto din Republica Moldova

03.08.2017
Noutăți / Veste bună pentru dealerii auto din Republica Moldova
Astăzi, 4 august, a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern prin care dealerilor auto li se permite să înmatriculeze mașinile destinate test-drive-urilor.
Măsura a fost posibilă ca urmare a inițiativei AOAM de a crea un grup de lucru comun împreună cu mai multe instituții abilitate – MAI, MTIC, Registru SA, Institutul de Standardizare din Moldova – care să se ocupe de elaborarea acestei legislații.
”Ne bucurăm pentru acest rezultat, care este în avantajul dealerilor auto, dar și a cetățenilor din țara noastră interesați să-și cumpere o mașină nouă. Prin aceste completări ale legislației, dealerii auto vor putea oferi, iar oamenii vor putea testa noile mașini înainte de a le cumpăra propriu-zis. Acest lucru se va face în condiții legale, fără a risca că sunt amendați de Poliție”, a declarat Directorul General al AOAM, Alexandru Baltag.

Noile prevederi se regăsesc în Hotărîrea Guvernului nr. 588 din 24 iulie 2017 cu privire la modificarea anexei nr. 2 la Hotărîrea Guvernului nr. 1047 din 8 noiembrie 1999 și vor intra în vigoare din momentul în care vor fi create condițiile pentru punerea în circulație a certificatelor de înmatriculare de tip nou, dar nu mai târziu de 1 martie 2018.

Amintim că, Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova este o asociație non-profit, ce reunește oameni de afaceri de succes atât din Moldova, cât și din regiune. AOAM își propune să fie o punte de legătură între mediul de afaceri și instituțiile publice din Republica Moldova, cu scopul de a îmbunătăți cadrul legal care se referă la activitatea economică. 
Înapoi la știri

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*