AOAM – gazda celei de-a doua ediții a Forumului pentru dialog și dezvoltare dintre mediul de afaceri și guvernare

25.07.2018
Evenimente / AOAM – gazda celei de-a doua ediții a Forumului pentru dialog și dezvoltare dintre mediul de afaceri și guvernare

Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova a găzduit marți seară, 24 iulie 2018, Forumul Economic pentru Dialog și Dezvoltare, dedicat întâlnirii dintre reprezentanții mediului de afaceri din Republica Moldova și reprezentanții guvernării.

 

Din partea mediului de afaceri au participat la acest eveniment circa 45 de asociații și uniuni de business din țara noastră, precum și peste 800 dintre cei mai importanți deținători de afaceri și manageri din economia moldovenească.

Din partea guvernării au fost prezenți premierul Pavel Filip, ministrul Economiei Chiril Gaburici, ministrul Justiției Victoria Iftodi, precum și mai mulți șefi de agenții și autorități guvernamentale.

În mesajul său, președintele fondator al AOAM, Vlad Plahotniuc, a prezentat invitaților inițiativa Coaliției de guvernare de a adopta un pachet de legi pentru stimularea mediului de afaceri și creșterea veniturilor populației. De asemenea, Vlad Plahotniuc i-a asigurat pe reprezentanții mediului de afaceri că actuala guvernare le va fi mereu un partener de nădejde.

”Guvernarea rămâne partenerul mediului de afaceri. Vă asigur că, pentru acele probleme care mai sunt, căutăm soluții pentru a le rezolva. Noi ne dorim și putem să schimbăm multe în atitudinea fiecăruia dintre noi și astfel în posibilitățile țării”, a spus președintele AOAM. Totodată, acesta a reiterat misiunea pe care o are actuala guvernare, aceea de a avea în continuare rezultate și de a implementa reforme pentru a crește calitatea vieții cetățenilor din Moldova.

 Premierul Pavel Filip, în cuvântul său, a făcut o retrospectivă a măsurilor pe care actuala guvernare le-a luat pentru mediul de afaceri din țara noastră și a prezentat măsurile pe care le prevede pachetul de legi privind activitatea businessului. Măsurile de stimulare fiscală, propunerile privind sectorul HORECA, reglementările privind activitatea de taximetrie, repatrierea valutei și reducerea presiunii asupra mediului de afaceri sunt parte a acestui pachet legislativ despre care a vorbit Prim-ministrul. Totodată, Pavel Filip a făcut un apel la reprezentanții businessului de a sprijini aceste demersuri pentru binele întregii țări.

”Vrem un mediu de afaceri mai liber și transparent. Ne dorim să vă simțiți bine în Republica Moldova atunci când derulați o afacere și, desigur, ne dorim să avem capacitatea financiară atunci când vorbim de bugetul statului pentru a avea posibilitatea să rezolvăm problemele cu care se confruntă cetățenii”,  a susținut Premierul.

Evenimentul a continuat cu o sesiune de întrebări adresate de reprezentanții mediului de afaceri, la care miniștrii și șefii de agenții prezenți au oferit răspunsuri și clarificări.

 

”Este o onoare pentru Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova să găzduiască această întâlnire, care reunește pe de o parte reprezentanții de frunte ai mediului de afaceri și, pe de altă parte, reprezentanții guvernării. Am avut discuții și, de cele mai multe ori, această platformă de dialog a generat idei și soluții bune la problemele invocate. Multe dintre proiectele noastre de legi au pornit în urma întâlnirilor cu dumneavoastră și colegii dumneavoastră din branșă. Aceasta este misiunea noastră și ne bucurăm că am găsit deschidere întotdeauna din partea guvernării în ceea ce privește mediul de afaceri din Republica Moldova”, a declarat în cadrul celei de-a doua ediții a Forumului pentru Dialog și Dezvoltare, Alexandru Baltag, directorul general al AOAM.

Înapoi la evenimente

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*