Dialog pe platforma AOAM între premierul Republicii Moldova și cei mai mari producători din țară

16.05.2018
Evenimente / Dialog pe platforma AOAM între premierul Republicii Moldova și cei mai mari producători din țară
Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova și Consiliul Economic de pe lângă Prim-ministru au organizat marți după-amiază la Chișinău un dialog al premierului Republicii Moldova, Pavel Filip, cu cei mai mari producători și angajatori din țară.

Au fost prezenți peste 40 de oameni de afaceri și manageri, care au ridicat probleme și au propus soluții pentru dezvoltarea mediului de afaceri și creșterea competitivității economiei moldovenești. Au fost abordate subiecte legate de fiscalitate, procedurile vamale, subvențiile pentru producătorii agricoli și exportul produselor agro-alimentare, achizițiile publice, piața forței de muncă sau armonizarea legislației naționale cu legislația europeană.

Prim-ministrul Pavel Filip a reafirmat deschiderea Guvernului față de mediul de afaceri, cerând ca reformele guvernamentale să fie sprijinite de către companii. "Ajutați-ne să asigurăm, împreună, un mediu de afaceri cât mai atractiv", a spus premierul Pavel Filip. El a accentuat de asemenea că Guvernul pe care-l conduce a venit cu viziuni specifice pe domeniile economice, lucru ce aduce eficiență în utilizarea fondurilor bugetare și a asistenței externe pentru dezvoltarea sectorială.

Directorul general al AOAM, Alexandru Baltag, a declarat că astfel de întâlniri sunt necesare pentru asigurarea unei mai bune colaborări între administrația publică centrală și mediul de afaceri. „Unul dintre obiectivele permanente ale AOAM este facilitarea dialogului dintre Guvern și companii. Consider că întâlnirea domnului prim-ministru cu marii producători a fost una reușită, asigurând o mai bună cunoaștere reciprocă a viziunilor și definind mai bine zonele în care trebuie întărită colaborarea”, a afirmat Alexandru Baltag.  

Înapoi la evenimente

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*