Directorul general AOAM, Alexandru Baltag, a participat la Forumul de afaceri Republica Moldova – Emiratele Arabe Unite

12.05.2018
Evenimente / Directorul general AOAM, Alexandru Baltag, a participat la Forumul de afaceri Republica Moldova – Emiratele Arabe Unite
Directorul general AOAM, Alexandru Baltag, a participat la Forumul de afaceri moldo-emirian, care a avut loc în data de 9 mai la Dubai. La acest eveniment au fost prezenți miniștrii Economiei ambelor țări, Chiril Gaburici și Sultan bin Saeed Al Mansouri, conducerea Camerei de Comerț și Industrie din Dubai și reprezentanți ai mediului de afaceri.

În marja evenimentului, Alexandru Baltag a avut un schimb de opinii cu prim-vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie din Dubai, Majid Hamad R. Al Shamsi. Cei doi au convenit inițierea unei colaborări între organizațiile de business, care va contribui la dezvoltarea mediului de afaceri din ambele state. Parte emiriană este interesată în special de agricultură, produse industriale, sectorul IT, construcții, infrastructură și turism.

Alături de ministrul Chiril Gaburici, directorul general AOAM a participat și la o întrevedere cu Președintele Camerei de Comerț și Industrie din Sharjah, Abdallah Sultan Al Owais, unde au fost prezenți mai mulți membri ai boardului. La întâlnire s-a stabilit necesitatea creării unui Consiliu de afaceri moldo-emirian de către Federația Camerelor de Comerț și Industrie din Emiratele Arabe Unite și Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova. Demersuri în acest sens urmează să fie lansate în cel mai scurt timp din partea ambelor părți.
De asemenea, Alexandru Baltag a făcut o vizită de studiu în Zona Economică Liberă Jebel Ali, care este una din cele mai mari și dezvoltate din lume.
Înapoi la evenimente

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*