AOAM susține dialogul dintre Guvern și transportatorii auto

15.02.2018
Evenimente / AOAM susține dialogul dintre Guvern și transportatorii auto

Directorul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, Alexandru Baltag, a fost prezent joi, 15 februarie 2018, la o ședință privind sectorul transporturilor, organizată la sediul Ministerului Economiei și Infrastructurii pe platforma Grupului de Dialog Economic.

 

Vorbind în numele AOAM, directorul general Alexandru Baltag a menționat misiunea permanentă a Asociației, anume aceea de a facilita dialogul dintre mediul de afaceri și Guvern, dar și intenția AOAM de a contribui la găsirea de soluții pentru problemele transportatorilor. În același timp, ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici a afirmat că așteaptă propuneri din partea transportatorilor pentru a îmbunătăți legislația din domeniu.

Reprezentanții transportatorilor au ridicat o serie de probleme specifice sectorului, precum emiterea autorizațiilor de transport, politica de prețuri în domeniu, nevoia modernizării drumurilor din țară sau activitatea ilicită de transport.

La încheierea ședinței, directorul general al AOAM a arătat că discuția a fost una foarte deschisă și utilă, iar elaborarea soluțiilor la problemele ridicate va începe în scurt timp. “Serviciile de transport reprezintă o parte importantă a economiei naționale, iar vocile transportatorilor auto trebuie ascultate. Avem toată disponibilitatea de a lucra împreună cu firmele din domeniu și cu reprezentanți guvernamentali pentru a se ajunge la îmbunătățirea reglementărilor privitoare la transport. AOAM consideră de asemenea că modernizarea infrastructurii rutiere este o prioritate majoră a Moldovei și că investițiile în acest sector vor stimula creșterea economică generală din țară”, a afirmat Alexandru Baltag.

La ședința de la Ministerul Economiei și Infrastructurii au participat reprezentanții a 40 de companii importante din sectorul transporturilor auto, alături de factori guvernamentali în frunte cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, dar și persoane din conducerea Agenției Naționale a Transportului Auto și membri ai Consiliului Economic pe lângă Prim – ministru.

Înapoi la evenimente

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*