Forumul Economic Regional Nord organizat de AOAM în parteneriat cu MIEPO

30.11.2017
Evenimente / Forumul Economic Regional Nord organizat de AOAM în parteneriat cu MIEPO
Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova a fost prezentă pe 30 noiembrie 2017 la Edineț, ca partener la Forumul Economic Regional Nord organizat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii și Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova. 

Directorul general al AOAM, Alexandru Baltag, le-a vorbit participanților în cadrul primului panel al forumului, făcând o prezentare a activității Asociației, precum și o prezentare a potențialului economic al regiunii de nord a țării. El a menționat proiectele realizate de AOAM pentru susținerea businessului moldovenesc, amintind printre altele despre Școala de Afaceri AOAM (care a avut o ediție și în nordul țării, la Bălți) și despre acordarea de granturi pentru tinerii antreprenori. Alexandru Baltag a arătat și implicarea AOAM în îmbunătățirea legislației pentru mediul de afaceri, subliniind în acest context și progresele economice recente ale Republicii Moldova. De asemenea, directorul general al AOAM a prezentat o serie de statistici privitoare la regiunea de nord a Moldovei, accentuând importanța infrastructurii și a valorificării mai bune a resurselor de care dispune zona.  

Adresându-se direct oamenilor de afaceri prezenți la forum, Alexandru Baltag le-a spus: „Mesajul meu către dumneavoastră este să nu încetați să căutați noi oportunități pentru dezvoltarea afacerilor, să rămâneți angajați în dialogul cu administrația locală și centrală, dar și să continuați să creați locuri de muncă pentru cetățeni”.

Forumul Economic Regional Nord s-a bucurat de prezența a circa 450 de participanți – antreprenori locali, finanțatori, oficiali din administrația publică (în frunte cu viceprim-ministrul și ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc), reprezentanți ai camerelor de comerț și ai diferitelor asociații de business. Este primul dintr-o serie de 3 forumuri regionale, celelalte două forumuri - pentru regiunea de centru și regiunea de sud - urmând să aibă loc în 2018. 
Înapoi la evenimente

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*