AOAM și MIEPO au găzduit Forumul de afaceri moldo-emiratez

07.02.2017
Evenimente / AOAM și MIEPO au găzduit Forumul de afaceri moldo-emiratez
Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova, împreună cu Organizația pentru Atragerea Investițiilor și Promovarea Exporturilor (MIEPO) au organizat miercuri, 8 februarie curent, la Chișinău, un forum dedicat oamenilor de afaceri din Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite. 
 
Forumul s-a bucurat de participarea miniștrilor Economiei din cele două state, Octavian Calmîc și Sultan Bin Saeed Al Mansoori, precum și a unui număr de 100 de reprezentanți ai companiilor din Moldova, respectiv 20 de directori ai unor companii emirateze. 

Oficialii prezenți la eveniment au asigurat că Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite vor intensifica cooperarea bilaterală prin semnarea unor acorduri de protejare a investițiilor, facilități pentru călătoria cetățenilor, evitarea dublei impuneri.

În același timp, oamenii de afaceri din cele două țării au explorat posibilitățile de colaborare în domenii variate precum agricultura, turismul, industria de petrol și gaze naturale, infrastructura.

„Ne dorim ca firmele din Moldova să identifice noi oportunități pentru afaceri și pentru export. Există un mare potențial pe piețe netradiționale pentru noi, așa cum sunt Emiratele Arabe Unite și celelalte țări din Golful Persic”, a afirmat Andrei Crigan, directorul general al AOAM. 

 
Ulterior, AOAM a organizat o recepție în onoarea vizitei oaspeților din Emirate. Întreaga delegație emirateză a fost prezentă la această recepție, împreună cu circa 70 de manageri de mari companii moldovenești, alături de ministrul Octavian Calmîc și de viceministrul Vitalie Iurcu. 
Înapoi la evenimente

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*