Președintele AOAM Vlad Plahotniuc și Prințul Albert de Monaco, invitați speciali la Forumul de Afaceri Moldova – Monaco

04.05.2017
Evenimente / Președintele AOAM Vlad Plahotniuc și Prințul Albert de Monaco, invitați speciali la Forumul de Afaceri Moldova – Monaco
Forumul de Afaceri Republica Moldova – Principatul Monaco, desfășurat joi la Chișinău și organizat în parteneriat de către Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova și Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova, s-a bucurat de prezență politică și economică la vârf din ambele state. Din partea Moldovei au venit printre alții Premierul Pavel Filip, Președintele Parlamentului Andrian Candu și Președintele AOAM Vlad Plahotniuc, în timp ce în fruntea delegației monegasce s-a aflat chiar suveranul din Monaco, Prințul Albert II. 

Discuțiile Forumului au debutat cu prezentările gazdelor moldovene privind mediul de afaceri și oportunitățile de investiții din țara noastră.

Au vorbit pe aceste subiecte viceministrul Economiei Vitalie Iurcu, prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei Vladimir Munteanu, viceministrul Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor Vitalie Tarlev. Ulterior, directorul Monaco Invest, Justin Highman, a vorbit despre economia din Monaco și despre oportunitățile pe care ea le oferă, iar apoi a urmat prezentarea delegației oamenilor de afaceri din Monaco, care a inclus lideri de afaceri din sectorul financiar-bancar, din comunicații, industria textilă, industria alimentară, consultanță în management. 

Luând cuvântul în numele AOAM, Vlad Plahotniuc a subliniat apropierea Moldovei de Uniunea Europeană, consolidarea relațiilor comerciale Moldova – UE și interesul țării noastre de a atrage investiții străine.

„Moldova a demonstrat că este o țară dedicată proiectului european. Există mult potențial în Republica Moldova. Dorim să atragem investiții inclusiv în domenii strategice, cum sunt sectorul energetic, telecomunicațiile, transportul și piața bancară”, a afirmat președintele fondator al AOAM. 

Prințul Albert de Monaco a apreciat eforturile țării noastre pentru dezvoltare, exprimându-și speranța că progresele vor continua.

„Simt în Moldova multă energie și dinamism al liderilor; văd dorința de a mișca țara înainte, ca să devină un partener pe care te poți baza. Vă aplaud pentru succesele voastre. Drumul spre succes e lung, dar sper să faceți mulți pași, care vor contribui la dezvoltarea Moldovei”, a declarat Prințul în fața celor prezenți. 

În finalul Forumului a avut loc semnarea a două acorduri de colaborare economică. Primul Acord a fost semnat între Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova și Consiliul Economic din Monaco, iar al doilea Acord între Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova și Consiliul Economic din Monaco. 


Prezent şi el la eveniment, directorul general AOAM Andrei Crigan a apreciat că Forumul a fost o reușită, estimând că acest lucru se va vedea în colaborările dintre companiile moldovenești și cele din Monaco. 
Înapoi la evenimente

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*