​Forumul pentru comerțul online – un eveniment de succes al AOAM

23.06.2017
Evenimente / ​Forumul pentru comerțul online – un eveniment de succes al AOAM
Forumul pentru comerțul online – un eveniment de succes al AOAM Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova și platforma Sales Zone au organizat joi la Centrul Tekwill din Chișinău un Forum privitor la comerțul online, domeniu aflat în dezvoltare rapidă în lume, dar și în Republica Moldova.

Evenimentul a avut loc în prezența a 400 de participanți, marea lor majoritate tineri și foarte tineri, care au venit să asculte vorbitori specializați în domeniu – Iulian Alexa și Vadim Jeleascov din Moldova, Alex Hudițan și Vlad Dragomir din România.
Speakerii i-au inițiat pe cei prezenți în tainele comerțului online, explicându-le cum poți face vânzări pe platforma Amazon, cea mai mare plaformă de acest tip din lume.

Ca o surpriză a oaspeților din România, ei au venit însoțiți de 3 prieteni din Argentina, Anglia și Israel, care au obținut succes în calitate de comercianți online și le-au vorbit celor prezenți despre experiența lor de vânzări.
 
Forumul a avut parte de participare la nivel înalt, în debutul său luând cuvântul prim-ministrul Pavel Filip și viceprim-ministrul, ministrul Economiei Octavian Calmîc. Premierul Filip a subliniat că îi este aproape tot ce ține de domeniul IT, fiindcă timp de 5 ani de zile a fost ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. El a spus că Guvernul susține comerțul online, amintind că anul trecut a fost îmbunătățită legea privitoare la comerțul electronic, dar și faptul că a fost dată o lege pentru crearea parcurilor IT virtuale.

Există absolut toate premisele pentru a avea o dezvoltare bună a comerţului electronic în Moldova. Vă felicit pentru acest eveniment și vă asigur că Guvernul va fi alături de voi”, a afirmat premierul.

 
Directorul general al AOAM, Alexandru Baltag, a considerat că evenimentul a fost unul extrem de instructiv. „Comerțul online întregistrează creșteri spectaculoase în lume și începe să fie din ce în ce mai prezent și în Moldova.

Mă bucur să putem ajuta la dezvoltarea acestui domeniu, la dezvoltarea spiritului antreprenorial al tinerilor moldoveni în zona comerțului online. Cu siguranță vom continua să susținem afacerile din acest sector în țara noastră”, a spus Alexandru Baltag.

 
Forumul s-a bucurat de o foarte bună audiență în mediul online, evenimentul transmis în direct pe internet înregistrând câteva zeci de mii de vizualizări.
 
Înapoi la evenimente

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*