​Vlad Plahotniuc: “Mă bucură interesul tinerilor pentru dezvoltarea unui business în Republica Moldova”

26.09.2016
Evenimente / ​Vlad Plahotniuc: “Mă bucură interesul tinerilor pentru dezvoltarea unui business în Republica Moldova”
Trei oameni de afaceri de succes și traineri de business, dar și un celebru economist din Federația Rusă, au împărtășit experiența lor cu cei aproximativ 700 de tineri și antreprenori moldoveni, prezenți astăzi la Chișinău, la Forumul “Dezvoltarea afacerilor într-un mediu concurențial”. Evenimentul este al doilea din seria de master-class-uri destinate susținerii tinerilor antreprenori, organizate de către Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM).

În deschiderea Forumului, președintele fondator al AOAM, Vlad Plahotniuc, a apreciat interesul manifestat de tinerii antreprenori din țara noastră pentru participarea la cursurile de pregătire și leadership care le sunt dedicate.

“Este al doilea master-class pe care îl organizăm, iar numărul mare de participanți arată că Asociația Oamenilor de Afaceri ştie să se adapteze la cererea de piaţă, unde se observă o creștere a interesului față de acest domeniu. Mă bucură mult acest interes pe care îl manifestați faţă de business, căci comparativ cu concurenţa în politică, concurența în business este o concurenţă frumoasă, care dezvoltă noi locuri de muncă, dezvoltă ţara și este îndreptată spre prosperitate - şi nu invers”, a declarat Vlad Plahotniuc.
 
Totodată, Vlad Plahotniuc a apreciat că anume această perioadă în care tinerii se pregătesc să-și dezvolte afacerile este o perioadă în care se produce o curățenie a sistemului.

“Este extrem de important ca lumea afacerilor să nu fie hărţuită de organele de control, cum ar fi vameşii, Fiscul, poliția, procurorii, judecătorii... Nu e normal ca oamenii simpli să fie pedepsiţi, ci și cei cu funcții de control, atunci când încalcă legea, trebuie să fie pedepsiți. Eu, ca reprezentant al Coaliţiei de guvernare, alături de colegii mei, vom insista să fie făcută o curăţenie generală în toate sectoarele din țară.


Ceea ce vedeţi acum este un început, un început modest, dar vă asigur că vom continua. Cine mă cunoaște, știe că nu arunc cu vorbele în vânt”, a subliniat Vlad Plahotniuc.

Ulterior, în cele trei paneluri de dezbateri ale master-class-ului moderate de către Vladislav Jukovski, expert în afaceri bursiere și consultant financiar, participanții au putut să afle tehnici și modalități de dezvoltare a afacerilor, cum să gestioneze mai bine și mai eficient resurselor umane și financiare, dar și să-și protejeze afacerile de presiunea unor factori obiectivi.

 
Sfaturile le-au fost date de către cunoscuți traineri din Federația Rusă: Dmitrii Patapenco, Pavel Grudinin și Victor Scuratov.
 
Dmitrii Patapenco este cunoscut pentru rețeaua de vânzări cu amănuntul pe care a dezvoltat-o, pentru activitatea de business trainer, pentru cele 40 de companii pe care le deține și le conduce în Rusia, în țări din CSI, Uniunea Europeană și China, fiind totodată unul dintre cei mai citați oameni de afaceri în mass-media din Rusia. Pavel Grudinin este, de asemenea, pe lângă un om de afaceri de succes, o personalitate publică și politică binecunoscută și apreciată în Federația Rusă. Iar cel de-al treilea speaker, Victor Scuratov, este considerat “un guru al afacerilor cu cafea”.

Potrivit directorului general al AOAM, Andrei Crigan, cursurile dedicate tinerilor antreprenori contribuie la crearea elitei de business, “o elită care să creeze noi locuri de muncă, care să vină cu idei noi și care să contribuie, în final, la dezvoltarea țării noastre”.

Înapoi la evenimente

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*