​Cine sunt cei 10 tineri care au primit granturile AOAM pentru dezvoltarea afacerii

16.10.2016
Evenimente / ​Cine sunt cei 10 tineri care au primit granturile AOAM pentru dezvoltarea afacerii
Programul AOAM, prin care sunt sprijiniți tinerii oameni de afaceri din Republica Moldova, merge mai departe. 
O societate prospera dar și o creştere economică este generata în primul rand de sustinerea sectorului privat prin crearea locurilor de muncă, motivarea acestora de a reveni în tara, doar ca toate acestea au nevoie de o finantare.

AOAM și-a propus să sustina tinerii oameni de afaceri, astfel, zece tineri antreprenori completeaza lista benificiarilor de granturi acordate de către Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova. Programul de finantare este sustinut din fondul pentru dezvoltarea business-ului mic și mijlociu lansat la începutul anului de către președintele fondator, Vlad Plahotniuc.

 
Pe lângă suportul financiar pentru dezvoltarea afacerilor, în valoarea totala de 500 mii lei, beneficiarii granturilor vor primi consultanță, expertiză și școlarizare în domeniul afacerilor din partea oamenilor cu experiență în business pentru a continua traseul performantelor profesionale.
 
Toți cei 10 tineri selectați în cadrul ediției din această toamnă a programului au vârste cuprinse între 23 și 34 ani, și și-au creat afacerile, fondate din remitentele din partea rudelor care muncesc în afara Republicii Moldova, cu forțe proprii. Ei au fost aleși în baza unui concurs de dosare depuse la AOAM, în urma căruia au reușit să convingă juriul constituit de Asociație că au cele mai bune și inovative idei despre cum să-și dezvolte business-ul de familie.

„Astăzi am premiat 10 tineri cu idei originale, stimulandu-i astfel să-și dezvolte afacrerile și în acelasi timp să devina un imbold și pentru alți tineri, care au idei dar nu au curaj să le implimenteze. Acești tineri intră de acum în programul nostru, vor avea acces la oameni cu experiență în business care să îi îndrume în momentele dificile pe care le intîlnesc în gestionarea afacerii.

 
Mi s-au părut simpatici, entuziaști, exact așa cum trebuie să fie la început de drum. Dar cel mai mult m-a bucurat că sunt serioși, au o idee foarte clară despre cum să dezvolte afacerile, sunt realiști cu privire la profitul pe care îl vor face și la munca pe care o vor depune pentru asta.
 
Și mai este un aspect. 8 dintre cei 10 tineri care primesc astăzi granturi - au afaceri la sate. Acești tineri meritau ajutați, ei vor să rămână aici, acasă, să-și întemeieze o familie în satele din țară, să aibă un business propriu. Acesta este un motiv în plus – un motiv personal dacă vreți, pe care nu îl ascund - pentru a le oferi anume lor granturile pentru dezvoltarea afacerilor,” a declarat Vlad Plahotniuc după înmănarea granturilor.
Mentionam faptul că 8 dintre cei 10 tineri care au intrat în posesia granturilor AOAM au afaceri la sate, în domenii precum, agricultura - creterea și comercializarea producției de pepenieră, nucilor şi migdalelor, prunelor, cresterea porcinelor, ovinelor, industria usoara - confectionarea caschetelor pentru structurile de stat, producerea articolelor din piele și blana naturala, industria apicola, industria alimentara – producerea pastelor din hrisca, orez și porumb.
 
De asemenea, printre beneficiari se număra și tineri cu afaceri inovative pentru Republica Moldova. Un astfel de exemplu este cel al Irinei Balica, care își propune să dezvolte prelucrarea și ambalarea unei cereale fără gluten, sorizul, hibrid de sorg. Potrivit tinerei antreprenoare, afacerea ei va răspunde nu doar cererii celor care vor să mănânce sănătos, dar și persoanelor care au intoleranță la produsele care nu conțin gluten. Cu banii obținuți de la AOAM, Irina își propune să perfecteze certificatul internațional care îi va permite exportul produselor din soriz, dar și să cumpere utilajul pentru prelucrarea și ambalarea acestor produse.
 
Amintim ca alți 5 tineri antreprenori din Republica Moldova au primit din partea AOAM sprijin pentru dezvoltarea afacerilor, în cadrul programului pentru susținerea afacerilor, lansat la începutul acestui an.
 
Va propunem să vedeti mai jos, lista celor 10 castigatori din ultima editie a concursului lansat de AOAM:
 
Igor Golban - GȚ ”Ygrick-Group” , Carahasani, Stefan Voda
Schiopu Mihail - GȚ "Schiopu Mihail", Nisporeni, s Boltun
Untu Serghei „CASCOM-LUX” SRL, Causeni, s Chircaiesti
Alexandru Ciobanu GȚ ,,Ciobanu Alexandru” , Stefan Voda, s Talmaza
Olga Braga ”Eco Oly Product” SRL, Ialoveni, s Ulmu
Carabanov Ruslan ”Karabanoff Grup” SRL, Ialoveni, s Carbuna
Macovei Ina „VASILINI” SRL, mun Chisinau
Irina Demcencov ”ORGANIC LIFE” SRL, mun Chisinau
Stefanco Zinaida GT "Stefanco Zinaida Tudor", s Ucrainca
Irina Balica „Andigor” SRL, r Criuleni, s Ustia 
Înapoi la evenimente

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*