​AOAM crede în șansa capitalului privat moldovenesc

05.10.2016
Evenimente / ​AOAM crede în șansa capitalului privat moldovenesc
Conferința ”Antreprenorii Moldovei - Capitalul Privat Moldovenesc”, organizată de Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova (AOAM), în cadrul celei de-a III-a ediții a Forumului ”Moldova Business Week” a strâns 500 sute de oameni de afaceri dornici să discute despre capitalul privat moldovenesc cu oficiali ai Ministerului Economiei, cu reprezentanți ai unor companii importante din Republica Moldova și cu experți internaționali în domeniul economic.
 
În cuvântul de bun venit, directorul general al AOAM, Andrei Crigan a salutat prezența numeroasă a oamenilor de afaceri la acest eveniment, subliniind interesul acestora pentru temele propuse spre dezbatere.
 
”Mă bucur că avem o audiență numeroasă și de calitate. Asta înseamnă interes mare pentru tema în discuție și – aș îndrăzni să presupun – încredere acordată AOAM ca bun reprezentant al dorințelor și aspirațiilor antreprenorilor din țară”, a subliniat directorul general al AOAM.

În cadrul Conferinței, a fost pusă în discuție atât situația capitalului privat moldovenesc cât și măsurile necesare pentru dezvoltarea acestui capital, ambele teme fiind dezbătute cu mare interes de către participanții la acest eveniment.

 
Cu această ocazie, AOAM a prezentat un studiu interesant despre situația agenților economici cu capital local in comparatie cu companiile cu capital străin și evoluția cifrei lor de afaceri, numărului de angajați, productivitatea muncii, exportul, cu statistici și date exacte pentru fiecare zonă de dezvoltare a țării. Datele acestui studiu au stârnit noi teme de discuții legate și de implicarea autorităților în stimularea capitalului moldovenesc privat. Printre vorbitorii la aceste paneluri s-au aflat Vitalie Iurcu, viceministru al Economiei, Gheorghe Arpetin, Director al Oficiului național al Viei și Vinului și numeroși oameni de afaceri din Republica Moldova care au împărtășit din experiența lor cu participanții la Conferință.

Ultima parte a reuniunii organizate de AOAM a fost dedicată unui Master-class pentru exportatori, susținut de Martins Tiknuss, expert internațional în promovarea exporturilor, partener GatewayBaltic. Pe parcursul Conferinței, participanții au participant și la un sondaj în care întrebările au vizat situația actuală a companiilor, strategii de viitor, implicarea autorităților și perspective de afaceri.

 
”A fost o mare plăcere pentru AOAM să organizeze această conferință ca parte a ”Moldova Business Week” pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri din Republica Moldova. Acolo unde e vorba despre business-ul moldovenesc și susținerea lui, AOAM încearcă să fie prezentă și să ajute”, a precizat Andrei Crigan.
 
Înapoi la evenimente

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*