Consiliul de administrare

Vlad PLAHOTNIUC

Președinte

Vlad Plahotniuc a fondat Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova în 2010, după o activitate îndelungată și de succes ca om de afaceri. Fondând AOAM, el a avut ambiția de a crea cea mai puternică formă asociativă a business-ului din Republica Moldova. 

În decursul carierei sale în mediul de afaceri, Vlad Plahotniuc a ocupat funcția de Director General al "Petrom Moldova" S.A., companie pe care a adus-o în poziţia de lider pe piaţa de retail a produselor petroliere. Ulterior, a ocupat funcția de vicepreședinte, iar mai apoi de Președinte al Consiliului de Administrație a Băncii Comerciale Victoriabank, una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova. 
 
Astăzi, Vlad Plahotniuc este președintele Partidului Democrat din Moldova, partid cu orientare pro-europeană și principala formațiune de guvernare a țării. În același timp, Vlad Plahotniuc susține activitățile Fundației Edelweiss, pe care tot el a înființat-o și care derulează proiecte sociale la nivel național, în special pentru tinerii talentați și pentru familiile nevoiașe din Moldova.

Feyruz Isayev

Membru

Feyruz Isayev este Director general al companiei Lukoil Moldova.

Și-a început cariera la 17 de ani în departamentul de construcții. În 1992, după destrămarea Partidului Comunist, intră în afaceri. Activitatea de antreprenor a început-o în Azerbaidjan şi Rusia. 

În anul 1997 vine la Chişinău și fondează Compania „Arch-Petrol” care se ocupă cu realizarea produselor petroliere. În 2001 devine prim-adjunct al directorului general „LUKOIL-Moldova”, iar mai târziu, în postul de director general. 

Igor Corman

Membru

Igor Corman este Director al companiei Sumitomo Electric Bordnetze Moldova.

După absolvirea instituțiilor de învățământ, din anul 1995 a activat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe a Moldovei. 

În perioada 2004-2009 Igor Corman își continue cariera diplomatică în calitate de Ambasador al Republicii Moldova în Germania, prin cumul în Regatul Danemarcei.

Din 29 iulie 2009 Igor Corman este deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Democrat din Moldova și exercită funcția de Președinte al Comisiei politică externă și integrare europeană. Din 30 mai 2013 până în 29 decembrie 2014 a fost președinte al Parlamentului Republicii Moldova. 

Alexander Koss

Membru

Alexander Koss este Președintele consiliului de administrație al Sudzucker Moldova.

Südzucker Moldova este liderul pe piața de zahăr din Republica Moldova.
Pe parcursul mai mult de 11 ani de activitate, compania face investiții în cultivarea sfeclei de zahăr, implementând cele mai recente realizări științifice din domeniul creșterii sfeclei de zahăr și utilizând tehnologii avansate de economisire a energiei în producerea zahărului.

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*