Blog

Prezentarea AOAM de la Forumul economic RM-SUA

​​În perioada 11-12 aprilie, la Chișinău, s-a desfășurat Forumul economic Republica Moldova – Statele Unite ale Americii, unde au participat reprezentanți ai Guvernului și ai businessului din ambele țări.

12.04.2019
Citește mai mult
Prezentarea AOAM ce ține de sistemul fiscal al RM drept instrument de atragere a investițiilor străine

Directorul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, Alexandru Baltag, s-a aflat săptămâna trecută în Italia, unde a participat la o serie de forumuri economice cu scopul de a încuraja oamenii de afaceri italieni să investească în țara noastră.

29.10.2018
Citește mai mult
Povara fiscală pe forța de muncă RM vs state europene

Cum este taxată munca în Republica Moldova față de alte țări de pe continentul nostru? În genere, la un nivel mai mic decât în majoritatea statelor europene. În tabelul de mai de jos, puteți observa cotele de taxare din țara noastră, comparativ cu alte 42 de state din Europa.

11.10.2018
Citește mai mult
Optimizarea circulației banilor în Republica Moldova

Funcționarea eficientă a economiei naționale a oricărui stat în lume se bazează inclusiv pe organizarea unei circulații monetare (a banilor) optimale, adecvate nivelului de dezvoltare și corespunzătoare necesităților companiilor și cetățenilor.

10.10.2018
Citește mai mult
Reforma fiscală privind micșorarea impozitelor salariale

Impozitul este o contribuție a plătitorului (persoană fizică, agent economic) la existența și activitatea normală a statului. Prin stabilirea unor taxe, colectarea eficientă și redistribuirea resurselor financiare, sunt menținute funcțiile de bază ale oricărui stat – apărarea, asistența socială, medicina, educația, cultura, etc.

31.07.2018
Citește mai mult
Experiența internațională ca urmare adoptării unor măsuri de reducere a impozitelor

Republica Moldova, în ultimii 3 ani, are un trend ascendent din punct de vedere economic, marcat prin creșterea PIB-ului de peste 4%. Această creștere economică este peste media statelor din CSI (+ 2,2% conform estimărilor FMI), dar și a unor state din UE, chiar în condițiile când mai multe impozite și taxe sunt mai mari decât în mai multe țări din regiune precum Belarus, Bulgaria, România, Serbia, Ungaria sau Muntenegru.

30.07.2018
Citește mai mult
Proiecte ale guvernării pentru mediul de afaceri

Proiecte ale guvernării pentru mediul de afaceri prezentate la cea de-a doua ediție a Forumului pentru dialog și dezvoltare dintre mediul de afaceri și guvernare găzduit de AOAM

25.07.2018
Citește mai mult
Ghidul debitorului

Împrumutul şi creditul, din zi în zi, devin noţiuni tot mai utilizate în societate. Adesea lipsa informaţiei sau limitarea accesului la informaţie defavorizează populaţia în relaţiile cu creditorii, inclusiv cu băncile licenţiate şi organizaţiile de creditare nebancară. Scopul Ghidului Debitorului este de a informa persoanele fizice (cetăţenii Republicii Moldova) despre ce este un împrumut (credit), cum se selectează un împrumut optim, care sunt particularităţile acestuia, asupra căror momente specifice trebuie sa atragem atenţia şi cum se poate şi trebuie de negociat un credit cu băncile licenţiate şi organizaţiile de creditare nebancare.

31.05.2018
Citește mai mult
Progresul obținut din anul 2016 și prioritățile de dezvoltare a sectorului ÎMM

Prezentarea Directorului General AOAM la atelierul de lucru organizat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, în colaborare cu Organizația pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) ce ține de dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii

25.05.2018
Citește mai mult
Invest GAGAUZIA

Investment Opportunities

02.04.2018
Citește mai mult

Adresează o întrebare

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii de completat

Nume*
Prenume*
Email*
Informații profesionale
Întrebare*